Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان یک قدم به سمت فناوری هولوگرام مشابه هولوگرام فیلم جنگ ستارگان نزدیک‌تر شدند و یک هولوگرام به شکل پروانه طراحی کردند که حس دارد و می‌شنود.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تیمی از دانشمندان دانشگاهی در جنوب انگلستان، فناوری جدیدی را برای ساخت نمونه اولیه از یک ابزار با نام MATD یا «نمایشگر تله آکوستیک چندمنظوره» طراحی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این نمونه اولیه قابلیت نمایش همزمان محتوای بصری، شنیداری و لمسی را دارد.

دانشمندان این کار را با استفاده از امواج صوتی یا «آکوستوفورز» انجام دادند که در آن، امواج صوتی ذرات را برای شکل دادن به یک تصویر متحرک، دستکاری و حرکت می‌دهد. به گفته آنها، این سیستم، ذره را به صورت صوتی به دام می‌اندازد و آن را به چراغ‌هایی به رنگ قرمز، سبز و آبی درمی‌آورد تا بتواند رنگ آن را کنترل کند. این سیستم به سرعت حجم نمایشگر را اسکن می‌کند.

یکی از محققان این تیم می‌گوید: احساس برای واقعی کردن هولوگرام بسیار مهم است. حتی اگر فراصوت برای ما قابل شنیدن نباشد، این موج هنوز یک موج مکانیکی است و انرژی را از طریق هوا حمل می‌کند. سیستم این انرژی را هدایت و متمرکز می‌کند و در نتیجه می‌تواند پوست ما را تحریک کند تا محتوا را حس کنیم.

دانشمندان معتقدند که این ابزار هنوز به معنای واقعی هولوگرام نیست و ترجیح می‌دهند که آن را یک طرح سه‌بعدی بنامند. با این حال، این طرح شامل یک ماده شناور فوق‌العاده سبک است که با استفاده از امواج فراصوت حرکت می‌کند. این طرح سه‌بعدی می‌تواند لمس کاربر را شناسایی کند و همچنین صدا‌هایی نیز منتشر کند. این ابزار قادر است یک پروانه رنگی را نشان دهد که در هوا حرکت می‌کند علاوه بر این، ایموجی‌ها و تصاویر دیگری را نیز نشان می‌دهد که نیاز به هدست واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی ندارد.  
دانشمندان می‌گویند: برای طراحی فناوری جدیدمان از تلویزیون‌های قدیمی الهام گرفتیم که از اسکن پرتوی یک رنگ استفاده می‌کند و به واسطه آن تصاویر را به سرعت به نمایش می‌گذارد و به این ترتیب مغز را گول می‌زند تا به صورت یک تصویر متحرک و فیلم به نظر برسد.
آن‌ها می‌افزایند: نمونه اولیه ما نیز از یک ذره رنگی شده استفاده می‌کند که می‌تواند به سرعت در یک فضای سه‌بعدی حرکت کند. این حجم تصویر به حدی است که قابل دیدن با چشم غیرمسلح است. به گفته دانشمندان، این سیستم از یک پروژکتور LED، چند اسپیکر و یک قطعه فوم تشکیل شده است. اسپیکر‌ها امواج فراصوت تولید می‌کنند که قطعه فوم را در هوا معلق می‌کند و به سرعت آن را حرکت می‌دهد و با بازتاب نور پروژکتور، در ذهن توهم حرکت یک جسم سه‌بعدی را ایجاد می‌کند. این اشکال سه‌بعدی به گونه‌ای هستند که می‌توان آن‌ها را از هر زاویه‌ای تماشا کرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هولوگرام دستاورد جدید محققان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۰۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه می تواند داده را با سرعت گیگابیت برثانیه در مسافت ۱۰۰ متر منتقل کند. ۴ شرکت DOCOMO، NTT، NEC و فوجیتسو کنسرسیومی برای این پروژه تشکیل شده اند. این شرکت ها از سال ۲۰۲۱میلادی با پیش بینی ظهور عصر6G درحوزه تحقیق و توسعه دستگاه های زیر تراهرتز تحقیق و توسعه انجام داده اند.

طبق گفته شرکت ها، این گجت در تست ها به سرعت بالای ۱۰۰ گیگابیت برثانیه در انتقال داده در باندهای ۱۰۰ و ۳۰۰گیگاهرتز هرتز در مسافتی تا حداکثر ۱۰۰ متر دست یافت.

فرکانس های طیف الکترومغناطیسی که اینترنت ۵Gو 6G در آن فعال هستند، تمایز اصلی این دو فناوری است. به طور معمول سرعت های بیشتر اینترنت با عملکرد در باندهای بالاتر مرتبط است.

انتقال داده ها در فناوری 5G به طور معمول در فرکانس های کمتر از ۶ گیگا هرتز انجام می شود و به باندهای حدود ۴۰ گیگا هرتز می رسد که از آنها به عنوان باندهای امواج میلیمتری یاد می شود.

بااین وجود باند فرکانس های بالاتر که از آن به عنوان باندهای زیر تراهرتز یاد می شود و بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز هستند، احتمالا در فناوری ۶G به کار می روند. فرکانس های بالاتر زیر تراهرتز نیازمند دستگاه های بی سیم کاملا متفاوتی هستند که اکنون از نقطه صفر ابداع شده اند.

کد خبر 6095395 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • اولین مصاحبه شهاب زاهدی با شبکه معروف ژاپنی
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد
  • اولین موزیک‌ ویدئوی رسمی با هوش مصنوعی ساخته شد
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد